Bøkene

Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård skriver «Anna fra Røros» under pseudonymet Annikki Øvergård.

Anna fra Røros er en serieroman fra et historisk gruvesamfunn, i en tid da mye endret seg.

Vi skriver for å underholde, med en fortelling som inneholder både kjærlighet, dramatikk og humor.

Denne typen underholdningslitteratur har en unik stilling i Norge, med et stort antall lesere.

Det som kjennetegner serieromaner er at de utgis som rimelige pocketbøker og selges mest gjennom kiosker og butikker, ikke så mye bokhandlere. Det er også vanlig å abonnere på serier. Et annet kjennetegn ved genren er at bøkene kommer ut med jevne mellomrom, som regel annenhver måned. Tidligere var det vanlig å ha en avsluttet historie i hver bok, samtidig som man fulgte de lange trekkene i hovedpersonens liv. I nyere serieromaner er dette mindre vanlig. Hele serien blir en lang historie, ofte nærmest som en slektskrønike. I de lengste seriene går fortellingen over generasjoner.

Pionerer innen genren var Margit Sandemoe med serien Sagaen om Isfolket og Kjell Hallbing (Louis Masterson) med Morgan Kane.

Det er vanlig nå å avslutte hver bok med en såkalt cliff hanger, dvs. en spennende og dramatisk hendelse som leder over til – og får sin oppklaring i neste bok.

Flertallet av serieromaner er historiske, bare et fåtall har handling fra nåtid.

Når vi lanserer Anna fra Røros så vet vi ikke hvor lang serien vil bli. Dette avhenger av flere ting, blant annet hvor godt serien blir mottatt, og når vi føler at vi har fortalt den historien vi vil fortelle. Serien skrives altså mens den utgis, og vi som forfattere vil normalt ligge minst seks bøker (dvs. et år) foran utgivelsene.

Vår forrige serie, Rosemalt, ble på 25 bøker.