Jan Erik

Jan Erik som ung, da han begynte å skrive noveller for bladet Western.
Jan Erik som ung, da han begynte å skrive noveller for bladet Western.

Jan Erik Øvergård begynte å skrive cowboynoveller mens han gikk i ungdomsskolen, og da han var 16 – 17 år gammel ble flere noveller antatt og trykket i bladet Western. Han var inspirert av Morgan Kane, som var en veldig populær romanserie på den tiden. Kjell Hallbing, forfatter av Morgan Kane, hadde i tillegg til bøkene også noveller på trykk i Western, og i et nummer er de begge representert, Jan Eriks novelle under pseudonymet James Rockford. Forlaget forlangte den gangen at forfattere av westernnoveller skulle ha amerikansk navn.

Forfatterkarrieren ble satt på vent da han knapt 18 år gammel begynte som journalist i Rørosavisa Fjell-Ljom. Som eneste journalist sammen med redaktøren, og med tre avisutgivelser i uka, ble det ikke lenger tid til annen skriving.

jan_erikDe siste nærmere 20 årene har han vært daglig leder for eget firma. Litt tilfeldigheter gjorde at han ble interessert i serieromaner og fikk lyst til å prøve å skrive igjen. Han laget utkast til et par serier som var oppe til vurdering hos Cappelen Damm, men som ikke nådde helt frem til utgivelse, før han sammen med Annikki Torgersen debuterte med serien Rosemalt i august 2013.

Se bilder og les mer om hjemgården og oppveksten til Jan Erik.

CV:
1955: Født i Os i Østerdalen
1973: Journalist i Fjell-Ljom på Røros
1976: Journalist i Østlendingen på Tynset
1982: Journalist i Arbeidets Rett på Røros
1987: Deskmedarbeider i Romerikes Blad på Lillestrøm
1988: Systemkonsulent Norsk Data
1990: Redaksjonssekretær i A-pressens Oslo-redaksjon (nå Avisenes Nyhetsbyrå)
1996: Salg/systemkonsulent Interfoto
1998: Daglig leder og hovedeier i PressIT AS
2013: Lanserer serien Rosemalt sammen med Annikki Torgersen
2017: Lanserer serien Anna fra Røros sammen med Annikki Torgersen